“ Biz bu işi her gün yapıyoruz, siz bir kere yaptırıyorsunuz.

İç Cephe Mantolama Nasıl Yapılır

İç cephe mantolama nasıl yapılır, İç cephe mantolama yapma yöntemi....

22435 görüntülenme

İç Cephe Mantolama M2 Fiyatı

İç cephe mantolama m2 fiyatı olarak kesin bir rakam yok. Bu işi yapacak...

14334 görüntülenme

MANTOLAMA USTASI

Detaylı açıklama için tıklayınız

Mantolama UstasıMantolama, binaların dış cephesine uygulanan bir ısı yalıtım sistemidir. Mantolama adından da anlaşılacağı gibi binayı bir manto gibi sararak ısı geçişlerini engeller. Mantolama bina içini kışları sıcak, yazları serin kalmasını sağlar. Mantolama binaların ısıtma ve soğutma giderlerini azaltır.

Mantolama binada meydana gelen ısı transferinden ve termal gerilmelerden kaynaklanan küf, rutubet ve duvarda meydana gelen çatlama ve dökülmeleri önleyerek binanın uzun süre bakım ve onarım giderlerini azaltmaktadır.

Mantolama uygulanan yapılarda ısıtma ve soğutma için harcanan giderleri yüzde 50 oranında azaltmaktadır.

Mantolama bina çevresindeki duvar, kolon ve kirişleri su ve rutubetten koruyarak binanın ömrünü uzatır.

Tüm mantolama işleri en uygun fiyata tarafımızca yapılmaktadır.

Mantolama Ustası
MANTOLAMA UYGULAMALARININ TEKNİK DETAYLARI
 
İlk aşama olarak yapılacak alanın tüm güvenlik önlemleri ve koruyucu tedbirler alındıktan sonra uygulamaya etap olarak geçilecektir.
 
 
1. ETAP ZEMİN HAZIRLIK:
 
 
Uygulama Yapılacak zemin etüde çalışması yapıldıktan sonra gerekli ve uyumlu malzeme temini ile beraber tüm yüzeyler varsa eski boya kalıntılarından arındırılıp yüzey mukavemeti artırmak için izolasyon astar veya izolasyon astar ile yüzeyler sağlamlaştırılmalı yapışma özelliği yüksek performans elde edebilsin.
Bina toprak seviyesinden itibaren belli bir yükseklik kodu verilip alüminyum su basman profil montajı yapılacaktır.
 
 
2. ETAP MANTOLAMA / YAPIŞTIRMA MONTAJ:
 
Zemin hazırlığı bittikten sonra 50 x 100 cm ebatlarındaki ısı yalıtım levhamızı (2.resmine bakınız. ) elyaf atkılı sıva harcı ile yapıştırma işlemini, kenarlarını çerçeve seklinde ve ortasına üç adet yapıştırıcı sürerek duvar kodunu / köşe ve kenarlar dikkate alınarak simetrik bir şekilde montaj yapılacaktır. ısı yalıtım levhalarımızın montajı birbirlerine paralel ve klasik duvar örme sisteminde montaj edildikten sonra , varsa ara boşluklarını poliüretan köpük sıkılarak ek yerlerindeki boşluklar sıkıştırılacaktır ..
 
3. ETAP DÜBEL ÇAKILMASI VE KÖŞEBENT UYGULAMALARI:
 
Mantolama yapılan yüzey tuğla / ytong vs yüzey ise 10 cm lik plastik pvc dübel her bir m2 alana 12 adet monte edilecektir. Beton gaz beton sert zeminde ise pvc başlı çelik dübeller m2 12 adet monte edilecektir. Tüm köşe ve pencere kenarları zemine göre uyumlu elyaf destekli fileli köşebentlerle simetrik bir görünüm elde edilecektir. Pvc pencere cam kapı kenarları elyaf destekli fileli pvc sızdırmazlık bantı ile çerçevelenecektir, bu işlemdeki amaç pencere ve kapı kenarlarının izolasyonunu dış cephenize uyumlu hale getirebilmektir.
 
4. ETAP ELYAF KATKILI FİLE UYGULANMASI VE SIVA İŞLEMİ
Mantolama Ustası
Tüm yüzeyler elyaf katkılı izolasyon sıvası ile sıvanıp elyaf destekli fileler ile kaplanması . Kaplanırken fileler 10 ‘ar cm birbiri üzerine örtüşmesi çatlamalara meyil vermemektedir . Sıva üzerine Yapıştırılmış fileyi henüz ıslak olan sıvamızın içine işlemesi açısından kalın dişli taraklarla sıkıştırma işlemi yapılacaktır.Bu işlemler bitip sıvamız kuruduktan sonra tekrar bir kat daha izolasyon sıvamızla tüm yüzeyler sıvanacaktır Sıva işlemi sona erdikten sonra yüzeylere de Dış Cephe Macunları ile rutüş edilerek pürüzler gözden geçirilerek yüzey boyaya hazır hale getirelecektir .
 
5 ETAP BOYA UYGULAMASI.:
 
UYGULAMACI BAYİİ
 
Sıva işlemi sona erdikten sonra tüm yüzeyler izolasyon astar ile astarlanarak yüzey tamamen yalıtım özelliğini tamamlamış olacaktır . boya uygulamasında isteğe bağlı olarak tercihen silikonlu dış cephe boyaları veya yine silikon esaslı veya akrilik dış cephe grenli ( desenli ) kumlu boya uygulamaları iki kat sonkat seklinde uygulanacaktır .. dış cephe uygulamalarında renk seçeneğimiz sınırsız olup iki ton renk seçeneği ile m2 birim fiyat teklifimiz sunulmuştur .. örneğin bir binada 4 ton renk uygulaması seçilmiş ise extra olarak iki ton renk farkı fiyata dahil değildir ..Extra renk uygulamalarında % 5 fiyat farkı vardır ..
 
Bina dış cephe mantolama uygulamalarında cephe yüzeyindeki yalıtım dan dolayı mermerlerdeki kısalmaları firmamız aleminyum damlalıkla şık bir görüntüye dönüştürüyor . isteğe baglı olarak mermer montajıda firmamızdan temin edilmektedir . oluk pimaş ve su giderleri demontaj ve montajı firmamıza ait olup uygulamalarmız sonucunda onarılıp teslim edilecektir.
 
 
YALITIM LEVHASI YOĞUNLUK VE KALINLIKLARI
 
 
istanbul ve cevre iklimler için ideal olan : 4 cm kalınlık 16 densite yoğunluk ısı yalıtım lavhası kullanılmaktadır. isteğe baglı olarak 16 – 32 densite arası yoğunluk ve 3 ile 8 cm kalınlıkta yalıtım levhası kullanılabilir. extra ses yalıtım içinse dış cephe ve iç cephelerinizde taş yünü yalıtım levhasıda kullanılmaktadır.
 

Mantolama ustası piyasada bu konuda hizmet veren bir ustadır. 

Bu ustalık kesinlikle tecrübe, bilgi, yenilik ve sürekli takip demektir. 

Mantolama Ustası

Mantolama, binaların dış cephesine uygulanan bir ısı yalıtım sistemidir. Mantolama adından da anlaşılacağı gibi binayı bir manto gibi sararak ısı geçişlerini engeller. 
Tüm mantolama işleri en uygun fiyata tarafımızca yapılmaktadır. Mantolama konusunda bize danışın, kaybetmeyeceksiniz. 
Nasıl kendinize her elbiseyi uyduramıyor, her elbiseyi beğenmiyorsanız, size önereceğimiz çeşitlerden birini seçerek, binanızın yapısına göre en uygun olan tercihi yapmanız gerekmektedir. İyi şekilde izolasyonu yapılmamış, kalitesiz malzemelerle sıvanmış bir yapı devamlı yeni sorunlar çıkaracaktır. Bu konuda kendimize çok güveniyoruz ve verdiğimiz mantolama hizmetinin hesaplı ve uzun ömürlü olduğunu siz de göreceksiniz. Bizi hemen arayın!
 
Niçin Mantolama?
- Mantolama bina içini kışları sıcak, yazları serin kalmasını sağlar. 
- Mantolama binaların ısıtma ve soğutma giderlerini yaklaşık %60 oranında azaltır. 
- Mantolama binada meydana gelen ısı transferinden ve termal gerilmelerden kaynaklanan küf, rutubet ve duvarda meydana gelen çatlama ve dökülmeleri önleyerek binanın uzun süre bakım ve onarım giderlerini azaltmaktadır. 
- Mantolama uygulanan yapılarda ısıtma ve soğutma için harcanan giderleri yüzde 50 oranında azaltmaktadır. 
- Mantolama bina çevresindeki duvar, kolon ve kirişleri su ve rutubetten koruyarak binanın ömrünü uzatır. 
- Bütün bunlara ilaveten, mantolama oldukça şık ve havalı bir görünüm sağlar.
 
Isı Yalıtımı
Bina dış cephelerinde etkin ısı izolasyonu  
Bina iç cephelerinde etkin ısı izolasyonu 
Döşemelerde ısı izolasyonu 
Teras çatılarda ısı izolasyonu 
Su Yalıtımı 
Teras çatılarda su izolasyonu 
Yağmur dereleri su izolasyonu 
Prefabrik yağmur dereleri izolasyonu 
Bodrum perde duvar izolasyonu 
Bina çevresi su drenajı 
Ses Yalıtımı
Binaların ses izolasyon sistemleri 
Diğer Uygulama Alanlarımız 
Dış Cephe Isı İzolasyonu Uygulamaları 
Dış Cephe Boya Uygulamaları 
 
 
 
Taşyünü Asma Tavan: 
Galvaniz çelik T-24 taşıyıcı sistemiyle oluşturulan karolaja, taş yünü plakalarının yerleştirilmesiyle oluşturulur. Boya gerektirmeyen, ses yutma , akustik ve hijyenik özelliklere sahip plakalar,aynı zamanda tüm kablolama ve mekanik tesisat sistemine kolayca müdahale edebilmemizi sağlar.
 
Asma Tavan: 
 
Asma tavanların ev ve iş yerinize vermiş olduğu dekoratiflik özelliği yanısıra , elektrik, su tesisatı, yangın tesisatı vb. gibi bazı tesisatların gizlenmesini de sağlar. Aydınlatma da ise istediğiniz lamba, florasan ve armatürleri kolaylıkla montaj edebilmenizi sağlar.
 
Bölme Duvar:
 
Galvaniz sacdan üretilen profillerden veya kutu profillerden oluşan konstrüksiyona alçı plaka kaplanmasıyla oluşturulmaktadır. Her türlü yapıda geniş kullanım alanı bulunmaktadır. Hızlı, pratik ve kuru uygulaması sayesinde tesisatın montajına, yangın, ses ve ısı izolasyonuna uygun sistemiyle, tasarımda esneklik ve tasarruf sağlar. Alçı plakalar ortasına izolasyon malzemesi olarak taşyünü,cam yünü ve strafor kullanılabilir.
 
Alçıpan:
 
Ortası alçı, iki yüzü karton kaplı, seri olarak, standart veya özel boyutlarda ve belli normlarda üretilen düzgün yüzeyli plakalardır. Alçıpan, dış duvarları bitmiş binaların içinde, yerden duvara kadar her alanda kullanılabilmektedir. Alçıpan ile asma tavan, bölme duvar, kuru sıva ve kuru yer döşemesi uygulamaları yapılmaktadır. 
 
İç Cephe Mantolama Nasıl Yapılır
 
Mantolama ve yalıtım hakkında bilmedikleriniz.
 
Mantolama binaların duvar, kolon, kiriş bölümlerinin Polistren levhalar kullanılarak yalıtılması için geliştirilen bir sistemdir.
Bu çözümde kullanılan bileşenler doğru nitelikte seçilmiş Polistren ısı yalıtım levhaları, levhaların yüzeye ankrajlanmasını sağlayan özel dübeller, yine levhaların yüzeye yapışmasını sağlayıcı özel yapıştırma harcı ve ısı yalıtımına özel sıva harcı, sıva aderansını arttıran sıva filesi, boşluklarda kullanılmak üzere tasarlanmış alüminyum profillerden oluşmaktadır.
Isı yalıtım levhaları, arka yüzeyi pürüzlendirilmiş ve oluklu/delikli, ön yüzeyi sıva uygulamaları için geliştirilmiş özel pürüzlü, bünyesine su almayan, boyutsal stabilitesi mükemmel, yayıncılık testleri yapılmış, B1 sınıfı zor alev alabilen Polistren ısı yalıtım malzemeleridir.
Yapıştırma harçları, çok iyi yapıştırma niteliği olan sıcağa ve dona karşı dayanıklı, su ile karıştırılarak hazırlanan malzemedir.
Sıva harçları, sentetik katkılarla kalitesi arttırılmış, uzun düzeltilebilme süresi olan, yağmur darbelerine, sıcağa ve dona karşı dayanıklı, su ile karıştırılarak hazırlanan malzemedir.
Sıva filesi, min. 145 gr/m2 ağırlığında alkalilere ve kimyasallara dayanıklı cam elyafı malzemedir.
Dübel, ısı yalıtım levhalarının cephe yüzeyine tesbitini yapmak için kullanılan 9 ve 11 cm boyunda çivili bağlantı elemanıdır.
Köşe profili, bina köşeleri ve pencere köşelerini koruma amaçlı kullanılan yüzeyleri delikli alüminyum köşebentlerdir
MANTOLAMA KATMANLARI
1 ) Duvar dış yüzeyi
2 ) Yapıştırma harcı
3 ) Isı yalıtım levhası
4 ) Dübel
5 ) Sıva (min. 2 mm.)
6 ) Sıva donatısı file
7 ) Sıva (min. 2 mm.)
8 ) Dış cephe boyası
AVANTAJLARI :
*Isıtma ve soğutma giderlerinde % 50’ye varan tasarruf sağlar.
*Yeni binalarda veya yenilenen ısıtma tesisatları daha düşük kapasiteli
kurulabileceğinden ilk yatırım maliyeti düşük olur.
*Sağlıklı ve nefes alan bina fiziğine uygun bir dış cephe sunar.
*Daha az yakıt tüketimi sayesinde hava kirliliğinin önlenmesine katkı sağlar.
* Dıştan yalıtım uygulamaları yoğunlaşmanın bina dış yüzeyinde olmasını
sağlayarak rutubetsiz ve konforlu bir mekan sunar.
*Duvar iç sıcaklığının, oda sıcaklığına yakın olması sayesinde hava hareketini
ortadan kaldırır, yüzey bozulması, sıva ve boya dökülmelerini engeller.
*Isı yalıtım levhaları sık sık yenilenme gerektirmez. Bina ömrü boyunca ısı
yalıtım değerini korur.
Mantolama, eski veya yeni her türlü yapılarda ilave bir önlem almadan
rahatlıkla kullanılabilir. Bina dış kabuğu sıcak tarafta kalacağından bakım
ve onarım masrafları azalır.
Bina ömrü uzar. Eski binaların yüzeyindeki uygulamalar binaya yeni bir
görünüm verir.
Binayı dışarıdan komple sardığı için ısı kaçaklarını önler.
Rutubetsiz, homojen ısı dağılımına sahip konforlu yaşam koşulları sağlar.
Mantolama binaların dış cepheleri için uygulanan bir ısı yalıtım sistemine verilen isimdir. Dış cephe yalıtımı için ülkemizde son yıllarda uygulanmaya başlanan Mantolama işlemi Avrupa ülkelerinde standartlarla tescillenmiş ve enerji tasarrufu amaçlı olarak uzun yıllardır kullanılmaktadır. Türkiye’ye bu denli geç gelmesinin nedeni ise, enerji ihraç eden bir ülke iken enerji ithal eden bir ülke konumuna gelmiş olmamız. Dünyada enerji kaynaklarının hızla tükendiğini göz önünde bulundurduğumuz takdirde ısı tasarrufu adına binalarımıza gerekli yalıtımı yapmak yararımıza olacaktır.
 
Binalarımızda ısınmak ve serinlemek amacıyla kullandığımız kalorifer, kombi, klima ve buna benzer cihazların kullandıkları enerji, mantolama uygulaması ile yüzde 50 oranında azalabilmektedir. Şayet binaların çatı ve temeli için de ısı yalıtımı sistemi yapılmış ise bu oran yüzde 60′lara kadar çıkabilmektedir. Bu kadar büyük bir enerji tasarrufu yalnızca kendimiz için değil ülke ekonomisi için de büyük rahatlamalar sağlayacaktır. Yapılarda en önemli ısı kaybı genellikle kiriş ve kolonlarda olmaktadır. Binaların dış cepheleri ve bina duvarlarının tamamını kaplamadıktan sonra mantolama sisteminden pek fazla bir verim alınamaz. Mantolama sisteminin en önemli özelliği hiçbir aralık kalmayacak şekilde binanın dışarıdan ısı yalıtım levhaları ile tamamen kaplanmasıdır.
Mantolama sistemi uygulanırken, kirişler, kolonlar, pencere merkezleri, duvarlar, çıkma altları dahil olmak üzere bir bütün olarak düşünülüp uygulamaya geçilmelidir.
 
Muntazam bir şekilde uygulanan dış cephe yalıtım sistemler ile bir yapıda korozyon problemini bir daha yaşanmayacağını, bina yaşının sabitleneceğini ve mantolamanın ömrünün bina ömrüyle eşdeğer olacağını unutmayınız.
Dünya üzerindeki enerji kaynaklarının hızla tükenmekte olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle enerji kaynaklarını kendileri karşılayamayan bizim gibi ülkelerin başka ülkelere bağımlılığının gün geçtikçe artmasının yanında, enerji fiyatları da dünyada ki enerji kaynaklarının azalmasına bağlı olarak hızla artmaktadır. Konutlarda ve kapalı alanlarda kullanılan enerjinin büyük bir kısmı ısınma ve serinletme amaçlı kullanılmaktadır. Ülkemizde en çok enerji kayıpları da maalesef kontlarda yaşanmaktadır. Bu bile ısı yalıtımının (mantolama) önemini açıkça ortaya koymaktadır. Isı yalıtımı ile ilgili yapı kısımları binanın dış ortamı ile direkt teması olan ve hava sirkülasyonunun yaşandığı, kapı, pencere, çatı, gibi kısımlarıdır. Binada sağlıklı ve konforlu bir hayat sürdürelebilmesi, olabildiğince az enerji ile ısınmanın ve soğutmanın sağlanmasının temini için iç mekanlar ile dış ortam arasındaki ısı sirkülasyonunu minimize etme çalışmalarının bütününe mantolama (ısı yalıtım diyoruz.)
 
Mantolama Nedir?
Mantolama adı verilen Dış Cephe Mantolama Isı Yalıtım Sistemleri uzun yıllar öncesinden Avrupa ülkelerinde standartlarla çerçevelenmiş ve enerji tasarrufu amaçlı kullanılmaya başlanmıştır.Ülkemize maalesef gecikmeli gelen bu tasarruf sistemi sebebi ile enerji satan bir ülke iken dışarıdan enerji alan bir ülke konumuna gelmiş bulunmaktayız.Yerküre üzerindeki kaynakların hızla tüketildiği düşünüldüğünde tasarruf tedbirlerimizi almak için daha fazla gecikmememiz gerekliliği açıkça görülmektedir.
Yapılarımızda ısınma ve serinleme amaçlı kullandığımız kombi,kalorifer,klima ve benzeri cihazların sarf ettikleri enerji,mantolama tatbikatları ile %50 azaltılabilmektedir.Eğer binalarımızın temel ve çatılarında da ısı yalıtımı yapılmışsa bu oran %60’lara kadar çıkacaktır.Bu kadar önemli bir tasarrufun sadece kendi bütçelerimize değil ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacağı unutulmamalıdır.Binalarımızda en önemli ısı kayıpları kolon ve kirişlerden kaynaklanmaktadır bu sebep ile iç duvarlarda yapılacak Mantolama tatbikatları asla sonsuz ömürlü olamayacaktır,dış cephede ve bina duvarlarının tamamını kaplamadıktan sonra Mantolama sistemlerinde tatmin edici sonuç alınamaz.Sistemin ana prensibi hiçbir aralık kalmayacak şekilde yapının dışarıdan ısı yalıtım levhaları ile kaplanmasıdır.
Kolonlar,kirişler,duvarlar,pencere merkezleri,çıkma altları bir bütün olarak mantolanmalı ve yapının tamamı koruma altına alınmalıdır.
Doğru bir şekilde Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri ile kaplanan bir binanın orozyon problemini bir daha yaşamayacağını,yaşının sabitleneceğini ve mantolamanın bina ömrü kadar hizmet verebileceğini unutmamamız gerekmektedir.
 
MANTOLAMA UYGULAMALARININ TEKNİK DETAYLARI
İlk aşama olarak yapılacak alanın tüm güvenlik önlemleri ve koruyucu tedbirler alındıktan sonra uygulamaya etap olarak gecilecektir .
1 . ETAP ZEMİN HAZIRLIK:
Uygulama Yapılacak zemin etüd çalışması yapıldıktan sonra gerekli ve uyumlu malzeme temini ileberaber tüm yüzeyler varsa eski boya kalıntılarından arındırılıp yüzey mukavvemeti artırmak için izolasyon astar dyobinder / veya poliizolan izolasyon astar ile yüzeyler saglamlaştırılmalıki yapışma özelliği yüksek performans elde edebilsin .. Bina toprak seviyesinden itibaren belli bir yükseklik kodu verildilip aleminyum su basman profil montajı yapılacaktır .
 
2. ETAP MANTOLAMA / YAPIŞTIRMA MONTAJ :
Zemin hazırlıgı bittikten sonra 50 x 100 cm ebatlarındaki ısı yalıtım levhamızı (2.resime bknz . ) elyaf atkılı sıva harcı ile yapıştırma işlemini , kenarlarını çerceve seklinde ve ortasına üç adet yapıştırıcı sürerek duvar kodunu / köşe ve kenarlar dikkate alınarak simetrik bir sekilde montaj yapılacaktır . ısı yalıtım levhalarımızın montajı birbirlerine paralel ve klasik duvar örme sisteminde montaj edildikten sonra , varsa ara boşluklarını poliüretan köpük sıkılarak ek yerlerindeki boşluklar sıkıştırılacaktır ..
 
3 . ETAP DÜBEL ÇAKILMASI VE KÖŞEBENT UYGULAMALARI :
Mantolama yapalan yüzey tuğla / ytong vs yüzey ise 10 cm lik plastik pvc dübel her bir m2 alana 12 adet monte edilecektir . Beton gaz beton sert zeminde ise pvc başlı çelik dübeller m2 12 adet monte edilecektir . tüm köşe ve pencere kenarları zemine göre uyumlu elyaf destekli fileli köşebentlerle simetrik bir görünüm elde edilecektir . Pvc pencere cam kapı kenarları elyaf destekli fileli pvc sızdırmazlık bantı ile çerçevelenecektir , bu işlemdeki amaç pencere ve kapı kenarlarının izolasyonunu dış cephenize uyumlu hale getirebilmektir.
 
4 . ETAP ELYAF KATKILI FİLE UYGULANMASI VE SIVA İŞLEMİ
Tüm yüzeyler elyaf katkılı izolasyon sıvası ile sıvanıp elyaf destekli fileler ile kaplanması . Kaplanırken fileler 10 ‘ar cm birbiri üzerine örtüşmesi çatlamalara meyil vermemektedir . Sıva üzerine Yapıştırılmış fileyi henüz ıslak olan sıvamızın içine işlemesi açısından kalın dişli taraklarla sıkıştırma işlemi yapılacaktır.Bu işlemler bitip sıvamız kuruduktan sonra tekrar bir kat daha izolasyon sıvamızla tüm yüzeyler sıvanacaktır Sıva işlemi sona erdikten sonra yüzeylere de Dış Cephe Macunları ile rutüş edilerek pürüzler gözden geçirilerek yüzey boyaya hazır hale getirelecektir .
 
5 ETAP BOYA UYGULAMASI.:
UYGULAMACI BAYİİ
Sıva işlemi sona erdikten sonra tüm yüzeyler izolasyon astar ile astarlanarak yüzey tamamen yalıtım özelliğini tamamlamış olacaktır . boya uygulamasında isteğe bağlı olarak tercihen silikonlu dış cephe boyaları veya yine silikon esaslı veya akrilik dış cephe grenli ( desenli ) kumlu boya uygulamaları iki kat sonkat seklinde uygulanacaktır .. dış cephe uygulamalarında renk seçeneğimiz sınırsız olup iki ton renk seçeneği ile m2 birim fiyat teklifimiz sunulmuştur .. örneğin bir binada 4 ton renk uygulaması seçilmiş ise extra olarak iki ton renk farkı fiyata dahil değildir ..Extra renk uygulamalarında % 5 fiyat farkı vardır ..
Bina dış cephe mantolama uygulamalarında cephe yüzeyindeki yalıtım dan dolayı mermerlerdeki kısalmaları firmamız aleminyum damlalıkla şık bir görüntüye dönüştürüyor . isteğe baglı olarak mermer montajıda firmamızdan temin edilmektedir . oluk pimaş ve su giderleri demontaj ve montajı firmamıza ait olup uygulamalarmız sonucunda onarılıp teslim edilecektir .
 
YALITIM LEVHASI YOĞUNLUK VE KALINLIKLARI
istanbul ve cevre iklimler için ideal olan : 4 cm kalınlık 16 densite yoğunluk ısı yalıtım lavhası kullanılmaktadır . isteğe baglı olarak 16 – 32 densite arası yoğunluk ve 3 ile 8 cm kalınlıkta yalıtım levhası kullanılabilir . extra ses yalıtım içinse dış cephe ve iç cephelerinizde taş yünü yalıtım levhasıda kullanılmaktadır .
 
 
Herkesin tanıdığı bir mantolama boyacısı vardır.
Bu usta ve ailenin mantolama ve diğer işler ile ilgili boyama işlerini karşılar.
Sizin yok ise sizde edinmelisiniz.
Yakın tanıdıklarımıza ve aile dostlarımıza tavsiye edebilmemiz için güvenilir bir kişi seçmeliyiz.
Boyacımız bu işleri yapabilir fiyat konusunda yardımcı olmalıdır.
Mantolama ustanız boyacımız zamanla ailemizden biri gibi olur.
Mantolam yaparken işler sıralı olduğundan en son sıradaki uygulama olarak boya işini yaptırmamız gerekir.
Bu denli önemli bir iş yapan ustanıza ve ya bizi tercih etmişseniz arada bir ikramda yapmanız bizleri ve çalışın ustaları son derece memnun eder.
Çalışırken ustanıza ikramlarda bulunmamız ustamız içinde iyi olur. 
Dinlenmesine vesile olur.
Daha hız iş ilerler.
Boyacımızın önerdiği tadilat uzmanları da herhangi bir tadilat durumunda işimize yarayabilir.
Mantolama boyacımız güvenilir, sadık olmalıdır,mahremiyete önem vermelidir.
Ayrıca işine önem veren biri olmalıdır.
Bu kadar kapsamlı çalışmalardan sonra Amerikan Kapı Boyası yaparak kapılarınızdaki eski görüntüden uzaklaştırın yeni bir surete kavuşturun.
Bütün bu işlerde sağlam şekilde tamamlanmışsa şimdi iç cephede istediğiniz işi yapabilirisiniz benim tavsiyem Duvar Kağıdı Ustası ile görsel şölen yapmanızdır.
İç Cephe Mantolama Nasıl Yapılır

İç Cephe Mantolama Nasıl Yapılır

İç cephe mantolama nasıl yapılır, İç cephe mantolama yapma yöntemi....

22435 görüntülenme

İç Cephe Mantolama Faydaları

İç Cephe Mantolama Faydaları

İç cephe mantolama faydaları nasıl kışın soğuktan koruyorsa yazın da sıcaktan...

14013 görüntülenme

İç Cephe Isı Yalıtım Ürünleri

İç Cephe Isı Yalıtım Ürünleri

İç cephe ısı yalıtım ürünleri farklı kalınlıkta ve yoğunlukta üretilmektedir....

11941 görüntülenme

İç Cephe Mantolama Ürünleri

İç Cephe Mantolama Ürünleri

İç cephe mantolama ürünleri farklı markalar ile farklı fiyatlarda farklı kali...

7216 görüntülenme

İç Cephe Mantolama Uygulamaları

İç Cephe Mantolama Uygulamaları

İç cephe mantolama uygulamaları çok seçenek barındırmaz. Böyle bir çalış...

7211 görüntülenme

İç Cephe Isı Yalıtım Sıvası

İç Cephe Isı Yalıtım Sıvası

İç cephe ısı yalıtım sıvası mantolama yapıldıktan sonra dübel çakılır ve üzer...

9690 görüntülenme

İç Cephe Isı Yalıtım Sistemleri

İç Cephe Isı Yalıtım Sistemleri

İç cephe ısı yalıtım sistemleri farlı farklı firmaların ürettiği malzemeler v...

11809 görüntülenme

İç Cephe Mantolama M2 Fiyatı

İç Cephe Mantolama M2 Fiyatı

İç cephe mantolama m2 fiyatı olarak kesin bir rakam yok. Bu işi yapacak...

14334 görüntülenme

İç Cephe Isı Yalıtım Boyası

İç Cephe Isı Yalıtım Boyası

İç cephe ısı yalıtım boyası sizin tercihinize ve bütçenize bağlıdır. Sağ...

9821 görüntülenme