Duvar Kağıdı Ustası Uygulama Önerileri, Duvar Kağıdı Ustası uygulama da elde yatkınlık ister bu yüzden uygulamayı yaparken belirli şeylere dikkat etmek gerekir.
Duvar Kağıdı Ustası Uygulama Önerileri, Duvar Kağıdı Ustası uygulama da elde yatkınlık ister bu yüzden uygulamayı yaparken belirli şeylere dikkat etmek gerekir.
En önemlisi duvar kağıdı pencere kenarlarından başlanmamalı, karanlık noktamız neresi ise oradan başlayarak devam edilmelidir.
Kağıtların hepsini birden kesmemeli dört boy birden kesmeli bundan sonra uygulamaya başlanmalıdır.
Avrupa da kimse duvar kağıdını yapıştırırken kesinlikle usta kullanmıyor.
Herkes kendi yapıyor bunun sebebi ise işçi maliyetinin çok yüksek olması.
Türkiye de bu uygun şartlarda olduğu için ustalar uyguluyor.
Düz desen bir kağıdı herkes uygulayabilir fakat desen takibi olan kağıdı herkes uygulayamaz. Bu desen takibini kaçırırsanız çirkin bir görüntü elde edersiniz.
Bununla uğraşmaktansa desen takibi olmayan bir Duvar Kağıdı Ustası seçmeniz sizin işinizi kolaylaştıracağı gibi görsel görüntü olarak da bozukluk yaratmayacaktır.
Ustaya yaptırmak her zaman bizim tercihimiz olan şeylerdir.
Böylece duvar kağıdınıza ziyan vermeden kullanmanızı sağlar.
Duvar Kağıdı Ustası uygulamadan önce duvarın küften, nemden arındırılmış olması gerekir. Eğer yeni bir binadaysanız yeni sıva yapılıyorsa alçı sıvanın üzerine bir dönüşüm astarı vuruyoruz.
Bu vurulan astar herhangi bir astar olabilir.
Bundaki amacımız birincisi tozlu duvar kağıdını temizlemek ikincisi duvarı doyurmak yani tutkalın tutması için zemini hazırlamak.
Saten boya nefes alma özelliği olmayan bir duvar kağıdıdır.
Hafif bir zımpara ile gönül rahatlığıyla duvar kağıdını uygulayabilirsiniz.
Plastik boya varsa eğer duvarınız da demek ki alt katta macun yoktur.
Tırtıllı bir yüzeyiniz var ise direkt zımpara uygulamasını tavsiye edilmiyor öncelikle çok ince bir astar çekerek hem o boyayı kapatıp hem de sonra üzerine bir dönüşüm astarı vurarak duvar kağıdını rahatlıkla uygulanabilir.
Banyolarda Duvar Kağıdı Ustası duvar kağıdını uygularken daha farklı bir sistem içince yapılır. Seramiğin üzerine özel bir yapışkan sürülmelidir.
Yapışkanın üzerine seramiğin üzerine yapıştırılan fayans yapıştırıcı kalekim kullanılır.
Daha sonra normal tarakla çekilir ve ince bir astar çekilir.
En son tutkalı uygulayarak duvar kağıdını yapıştırılır.
Duvar kağıdı alırken kağıdın üzerine de belirli işaretler vardır.
Silinebilir, ışığa karşı duyarlı yani güneş ışınlarında soluyor mu? Sökülebilme özelliği var mı? Ayrıca üzerinde nasıl uygulanacağını belirten özellikleri de vardır.
Duvar Kağıdı Ustası uygulamayı yapmadan ve seçiminizi almadan önce bunlara dikkat etmeniz önemlidir.